Docenten

Annekee Wagemaker

Na Fashion Business in 2011 te hebben afgerond begreep ik dat ik mij veel meer verbonden voel met het creatieve proces van mode in plaats van met het management ervan en ben ik Modevormgeving gaan volgen aan Akademie Vogue, in Amsterdam. Daar heb ik met veel passie, positieve energie en vastberadenheid mijn creativiteit onderzocht en ben ik cum laude afgestudeerd.

 

Aan Akademie Vogue ontdekte ik ook hoezeer ik mij aangetrokken voel tot de oude traditie van patroontekenen en kleermaken. Daarom ben ik mijn kennis verder gaan verdiepen aan de Rotterdamse Snijschool, waar ik de coupeuseopleiding doe.

 

Met heel veel plezier geef nu les in patroontekenen en naaitechnieken aan Akademie Vogue en introduceer ik de leerlingen van Mundus College Amsterdam met de wereld van mode door middel van wekelijkse workshops. Het gevoel van vervulling en verbinding dat het lesgeven mij geeft is de drijfveer om De Naaischool Amsterdam op te richten. Ik hoop mijn passie en plezier in het maken en naaien aan de cursisten door te kunnen geven.

 

Ik houd van de ziel in vintage jassen, raak graag geïnspireerd in musea, ik doe research naar technieken op het gebied van patroonteken en experimenteer met ecologische verftechnieken. Daarnaast blijf ik me ontwikkelen met cursussen zoals moulage en het verven met natuurlijke materialen.

 

For English please call or check Annekeewagemaker.nl

Wil jij ook handmade originele looks creëren en dragen?